top of page
IMG_20220925_193342_edited.jpg

Naturværdier

Det er sandsynligvis vildt utopisk. Men det er min drivkraft og et dybtfølt ønske at kunne efterlade i det mindste nogle områder i en bedre naturtilstand, end de blev modtaget. For biologisk mangfoldighed er så vigtigt! For kloden, for sammenhængskraften i naturen og fordi noget godt må være større og mere ubegribeligt end vækst og valuta.

Glæden, ved at se områder forbedre sig og se sjældne plantearter spire frem til insekter og sommerfuglelarver, skal holde os igang. For de kommende generationer har også krav på en lækker hverdagsnatur at færdes i og drømme videre om.. 

DSC_1452.JPG

Min historie er slet ikke vigtig. Men nu du er her, får du alligevel lidt af den. Jeg er vokset op som barn af landbrugslandet i et lille landsby-samfund, fattig på midler, men rundhåndet af natur. Fra en tid med energi-krise, bilfrie søndage og masser af husdyr. På landet, i staldene og over det hele. Masser af vandhuller på markerne fyldte med padder og salamandere, som blev fisket og beundret. Uvidende om, hvor sjældne de ville blive. Indfanget af fuglene i gymnasietiden af en fantastisk lærer, der havde sit Kowa TS-1 teleskop med. Sikken en verden, der åbenbarede sig! Videre til biologi på Københavns Universitet med vægt på planter (og lidt fugle). I samtiden kunne ingen forudse, at 1990'ernes biodiversitet ville nå lavere højder. Bekymringen var om det fælles EU niveau, der kom med Natura 2000 områderne, ville blive laveste fællesnævner. I dag er Natura 2000 klart A-holdet og § 3 naturen C- eller D-holdet.

Men naturen har altid boblet i mig, som gerning og som mål, uden tanke på profit og vinding. At få eget husmandssted på Stevns Klint var en drøm i 1998. Retningsgivende og også bare givende. Ejendommen er en del af UNESCO's Verdensarv på grund af fiskeleret, der ligger som tyndt lag mellem metertykke kalklag. En fredet trampesti fører forbi vores og 50+ ejendomme - kendt som Stevns Klint Trampestien. Du er velkommen, tak for at du hang på hertil. 

Kontakt

Jeg er altid på udkik efter nye opgaver og svære problemstillinger, så ræk endelig ud.

+45 3119 3239

bottom of page