top of page

lør. 10. aug.

|

Store Heddinge

LETRÆF på Stevns Klint

Vil du lære at tæmme en vild have eller et mindre naturareal på naturens præmisser, så kom til LETRÆF og bliv dus med leslåning som værktøj, naturplejeredskab og samvær med ligesindede i smukke naturomgivelser ud til Østersøen. Undervisningen tilbydes i 2-timers blokke.

LETRÆF på Stevns Klint
LETRÆF på Stevns Klint

Tid og sted

10. aug. 2024, 10.00 – 16.00

Store Heddinge, Højeruplund, Højerup Bygade 30, Stevns Klint

Gæster

Om eventet

Vi mødes og slår med le på Højeruplunds overdrevs lige syd for den gamle kirke og syd for legepladsen. Her har et overdrev udviklet sig over 30 år. Her er mange sjældnere planter, men også høje stauder og græsser, der på sigt kan dække den fine flora og insektliv. Leslåning fjerner en stor mængde næring fra området, bundet i plantevæksten. Særligt de lave, nøjsomme overdrevsplanter vil have nemt ved at komme igen, i forhold til de kraftige planter som mister pusten mest. Kom og gør en forskel sammen med mange andre ligesindede. Få lært de basale færdigheder ved leslåning og det at holde et leblad skarpt og blankt. 

Alle er velkomne, begyndere, øvede og eksperter. Der er indkøbt lidt over 20 leer til lejligheden, som der kan være rift om. Derfor er arrangementet brudt op i 3 blokke á 2 timer, så mange kan komme i sving i løbet af dagen. Man er mere end velkommen til at komme med sin egen le - også en gammel og rusten. Dog vil leblade over 70-75cm i reglen være vanskelige at blive dus med. I vores værksted kan alle rustne leblade blive som nye på få minutter, og hvis du ikke selv kan bruge bladet, så kan LETRÆF altid finde et godt hjem til bladet. 

VIGTIGT: Leslåning og det at hvæsse et leblad kan give snitskader. Her er det din egen forsikring som skal dække. LETRÆF er ikke ansvarlig for eventuelle skader. Er du ofte uheldig med redskaber, så medbring og brug arbejdshandsker og lignende. Børn er velkomne, omend de vil være deres forældres ansvar i hele forløbet. 

Hver 2-timers blok indledes med kort præsentation af leen som redskab og kulturbærer med fokus på teknik, holdning og sikkerhed. Herefter slås i mindre, afgrænsede områder ad gangen, hvorfra høet kan rives sammen og samles til bunke. Midtvejs er der indlagt pause, hvor områdets flora beskrives ligesom vedligehold af lebladet bliver gennemgået. Har du dit eget leblad med, vil det være muligt at prøve kræfter med disciplinen "harring" af lebladet, som sikrer en barberblads finish og skarphed. Ellers demonstreres teknikken med flere metoder. Efter pausen afrunder vi vores område, så vi er klar til næste delområde.  

For at holde styr på tilmeldinger og for at anvende materialerne mest hensigtsmæssigt over dagen, holder vi tilmeldingen old-school, ved at interesserede sender en sms til 3119 3239 eller en mail til jpbiotop@gmail.com 

Ved tilmelding overfører man 50 kr. pr. deltager via Mobilepay til 3119 3239. Den betalte og udprintede billet sikrer jer gratis parkering ved Højeruplund, hvor det ellers normalt koster netop 50 kr. at parkere. De 50 kr. refunderes ikke, hvis man bliver forhindret eller ikke møder op som planlagt.

Tidsplan


 • 1 time 50 minutter

  LETRÆF formiddagsprogram

  Højeruplunds overdrev

 • 1 time 50 minutter

  LETRÆF middagsprogram

  Højeruplunds Overdrev
1 flere element tilgængeligt

Billetter

 • LETRÆF formiddag, kl. 10-12

  Denne billet giver adgang til at låne en le med vejledning i et par timer, og refunderer p-afgift ved fremvisning i Højeruplund

  50,00 kr.
 • LETRÆF middag, kl 12-14

  Denne billet giver adgang til at låne en le med vejledning i et par timer, og refunderer p-afgift ved fremvisning i Højeruplund

  50,00 kr.
 • LETRÆF eftermiddag, kl. 14-16

  Denne billet giver adgang til at låne en le med vejledning i et par timer, og refunderer p-afgift ved fremvisning i Højeruplund

  50,00 kr.

Total

0,00 kr.

Del dette event

bottom of page